Vodácký článek od Jirky



1 hodnocení

 

Můj zážitek z Českého pohárů vodáků

Na jaře loňského roku jsem se s mým oddílem zúčastnil Českého poháru vodáků, který se konal na řece Sázavě. Na Sázavě jsem jako vodák začínal, tedy vyjma mé domácí Svratky a velmi jsem se na tuto vodáckou akci moc těšil. Těšil jsem se, jak si připomenu své vodácké začátky a poznám další úseky této krásné řeky a vyjel jsem z Brna takto natěšen.

To byl úvod mého putování, při příjezdu se ale vše spiklo proti mým představám. Přivítal jak mě, tak i ostatní z oddílu vytrvalý déšť a při pohledu na Sázavu jsem zůstal jako opařený. Místo dravé řeky jsem se díval na něco jako větší potůček, neboť bylo málo vody a už jsem se viděl, jak látám svou loď od průrazů. To se ovšem naštěstí nestalo, ale loď jsem přeci jen o kameny odřel.

Vyjma hrozného počasí a takřka nesjízdné řece můj největší zážitek byl kulinářský. Ve snaze se u ohně ohřát a aspoň něco z našeho promoklého ošacení usušit někoho z nás napadlo, ohřát si něco k jídlu nad ohněm. Dali jsme zásoby dohromady a jediné, co šlo tepelně zkusit upravit, byl velký sáček Marshmallow. Řeknu Vám, že v té chvíli to byl nejlepší pokrm na světě. A od té doby kdykoliv spatřím sáček Marshmallow, vzpomenu si na náš mokrý výlet a na to, jak sedíme kolem ohýnku a koukáme na tyto tající bonbóny nad ohněm. Takže vám tento kulinářský recept po vzoru chemika a kuchaře Ládi Hrušky z TV Nova vřele doporučuji.

Jirka Šváb

Napsat komentář