Články

  • WWJA – Voda v Jížních Alpách - Letošní velkou vodu jsme zahájili dlouhou řekou Mur na které nám bohužel ke konci začalo pršet. Déšť nás ale ničím neohrozil a den jsme pokračovali na Lieseru. Na spaní jsme přijeli do rakouského kempu ve kterém bylo více čechů než ... Číst více »
  • Puťák po řece Orlici - Každý rok jezdí Káčátka I Ostříži na putovní tábor po české či slovenské řece, letos jsme se rozhodli tyto dvě akce spojit a jeli jsme všichni společně. Smutná realita posledních let je, že prostě není voda, ani letošek nebyl vyjímkou ... Číst více »
  • 35. vodácký maškarní bál - Již tradiční vodácký maškarák, letos již 35. ročník, se uskuteční 25.11. 2023 od 19h v hospodě U Dvořáku v Brně-Komíně. Všichni jste zváni! 
  • ČPV Otava + Stvořidla -         V pátek 14. dubna jsme po srazu v 16:00 a následném navázání lodí na vlek  vyrazili z loděnice. Za deště jsme absolvovali čtyřhodinovou cestu do kempu v Radešově, kde jsme byli ubytováni v chatkách. Ráno, po jemném probuzení instruktory, ... Číst více »
  • Výročí schůze vodáckého oddílu - Ahoj vodáci! Srdečně Vás zveme na výroční schůzi naše vodáckého oddílu KTL Brno. Letos se bude schůze konat na loděnici. Termín schůze: 1.3.2023 v 18:00 Chceme pro všechny přítomné zajistit malé občerstvení. Proto potřebuji vědět, kdo z Vás se může ... Číst více »
  • Ročenka 2022 - Rok 2022 je definitivně za námi. Kromě uspořádání několika zdařilých vodáckých akcí se nám podařilo zrekonstruovat toalety v areálu loděnice a tak to máme u nás na Káčatech zase o něco hezčí. Na souhrn toho, co se událo minulý rok ... Číst více »
  • Letní Čenkovice - Jako poslední dobou každý rok jsme i letos na přelomu července a srpna vyrazili na „lyžařskou“ chalupu do Čenkovic. Hned na začátku pobytu se nám podařilo rozbít vnitřní křídlo okna. Spojili jsme příjemné s užitečným a vyrazili na výlet do ... Číst více »
  • ČPV Úhlava - V pátek 9. září jsme odpoledne z loděnice vyrazili směrem na Prahu. Praze jsme se však vyhli a sjeli jsme, tuším, směrem na Plzeň. Celá cesta až na tábořiště proběhla bez větších obtíží, avšak náš příjezd byl mírně znepříjemněn docela ... Číst více »
  • 34. vodácký maškarní bál - Letos už to musí klapnout! Tedy 26.1.1.2022 v restaruraci U Dvořáků v Brně-Komíně se snad opravdu všichni potkáme. Věříme tomu, že tentokrát nám to už nic nezhatí a akce se ke spokojenosti všech opravdu uskuteční. Takže neváhejte a přijďte, rádi ... Číst více »
  • Areál Káčata hledá uklízečku - Hledáme paní na úklid hlavní budovy (záchody, sprchy, předsíň a klubovna). Úklid potřebujeme 3x týdně a zabere cca 2-3 hodiny. Brigáda je vhodná pro někoho z blízkého okolí, např. pro maminku na MD nebo studentku. Nástup ihned. Mzda 120Kč/hodina na ... Číst více »
  • Výroční zpráva 2021 a schůze delegátů 2022 - Rok 2021 je definitivně za námi. I přes všechny trable s Covidem a s ním souvisejícími opatřeními jsme fungovali víceméně normálně a jsme moc rádi za těch pár akcí a závodů, které proběhly. Tady se můžete podívat na velmi zdařilou ... Číst více »
  • Puťák po řece Dyji – Káčátka - Letos v srpnu jsme se rozhodli uspořádat putovní tábor i s těmi nejmenšími členy oddílu, s Káčátkama. Vybrali jsme řeku Dyji, třídenní putování ze Znojma do Hevlína se spaním v přilehlých kempech a tábořištích. Cílem bylo nejen nechat děti přičuchnout ... Číst více »
  • ČPV Hamerák a Hameráček - Určitě se všichni shodneme, že Hamerák je i přes tradičně nepřející počasí nejzajímavější závod ČPV. Proto byla i tento rok účast vysoká. Sraz na loděnici byl v 16 hodin a vzhledem k tomu že navazování trvalo jako obvykle déle, než se předpokládalo, ... Číst více »
  • Maškarní bál – termín zrušen! - Vzhledem k současné situaci jsme termín sobotního maškarního bálu (tedy 20.11.) zrušit. Mrzí nás to, ale mnoho z nás i dalších návštěvníků by nemohlo dorazit, akce by pro nás byla organizačně velmi komplikovaná. Rádi bychom však bál udělali v náhradním ... Číst více »
  • Letní Švikousko - V tradičním letním termínu jsme vyrazili do Rakouských a částečně Švýcarských Alp. Letos si věrozvěsti vybrali k výročí svého příchodu na Moravu jak naschvál neděli, takže s dnem volna jsme mohli spoléhat jenom na mistra Jana Husa. Jako náhrada za zrušené ... Číst více »
  • ČPV Teplá a Střela - Na ČPV Teplá a Střela se odjíždělo v pátek 18. září. Sraz na loděnici byl před čtvrtou hodinou odpolední a do pěti už byla všechna auta až na Rujbrovy na cestě. Ti, kteří jeli s Rujbrovými na odvoz museli na loděnici ... Číst více »
  • Výroční schůze delegátů VO KTL 2020 - Letošní výroční schůze vodáckého oddílu proběhne 26. února od 18h v klubovně na loděnici. Za výbor VO KTL tímto zveme všechny členy. Je nutné, aby se nás dostavil dostatečný počet. Probereme výsledky oddílu za uplynulý rok a plány na další ... Číst více »
  • Slavnostní shromáždění KTL Brno - Při příležitosti 125. výročí založení odboru Klubu českých turistů Brno a 50. výročí založení Klubu turistů a lyžařů Brno se v sobotu 19.10 koná oslava v sále sokolovny Komín. Zvaní jsou všichni členové, zájemci prosím hlaste se u Zbyňka Lazara ... Číst více »
  • ČPV Svratka a splutí Jihlavy - Hlavním cílem víkendu byl závod pod Vírskou přehradou, který náš oddíl pořádá. Ti, kteří mohli, vyrazili už v pátek ráno a postavili trať. My ostatní jsem přijeli odpoledne. Příznivci lezení si zpestřili odpoledne zdoláním místní via ferraty. Zbytku bohatě postačilo pivo/limo ... Číst více »
  • Výroční zpráva - Ahoj všem, Pokud vás zajímá, co se v oddíle událo minulý rok, koukněte se na vydařenou výroční zprávu. Také byl zveřejněn plán vodáckých akcí na rok 2019 (ke stažení zde), podrobné informace ke každému výjezdu a možnost přihlášení budou postupně přibývat vždy ... Číst více »
  • Pochod s chutí 29.9.2018 - Pro ty, kdo nejedou o prodlouženém víkendu na vodu a chtěli by zažít něco zajímavého, pořádá oddíl turistiky “Pochod s chutí”.
  • GDPR - Vážení členové Klubu turistů a lyžařů Brno, v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 O ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení ... Číst více »
  • Volná pozice správce areálu pro příští sezónu a další - Bohužel Franta i Erika Vlasákovi odházejí. Na příští sezónu v roce 2019 a další tedy hledáme posilu na místo správce areálu. Areál je v provozu od května do září. Pracovní náplň: dodržování provozního řádu areálu údržba areálu pronájem kurtů provozní ... Číst více »
  • Členské příspěvky 2018 - Zdravím všechny členy, jako každý rok připomínáme povinnost zaplatit členské příspěvky do 1.5.2018! Opět je možnost zaplatit na sekretariátu KTL, který je umístěn u parkoviště a bude otevřen každý čtvrtek od 15 – 17 hod.  Dále je možné zaplatit na tréninku Káčat ... Číst více »
  • Závěry výroční schůze – zpráva, ročenka - Ahoj všem, pokud jste se nemohli zúčastnit letošní výroční schůze vodáckého oddílu (shromáždění delegátů), přinášíme vám aspoň shrnutí v podobě několik zpráv. Pokud vás zajímá, co se v oddílu dělo nebo dít bude, přečtěte si zprávu, usnesení nebo prohlédněte ročenku ... Číst více »
  • Loděnice nebo skladiště ? - Ahoj, chceš příště najít v loděnici svoje věci? Tak si je dávej na své místo a nenechávej zde odložené nepotřebné věci! Do tohoto článku budu průběžně přidávat fotky prachem zavátých odložených věcí, u kterých je neznámý majitel. Pokud se k nim ... Číst více »
  • VODA nebo ALKOHOL ? - Alkohol patří k téměř povinné výbavě mnohých vodáků. Vždyť kdo si na vodě nedá pivo nebo něco tvrdšího. Na turisticky vyhledávaných řekách jsou časté kiosky přímo u vody, na Vltavě dokonce plovoucí bary uprostřed řeky. Jenže následky jízdy pod vlivem ... Číst více »
  • Oddílové tričko za akční cenu - Od října si můžete koupit oddílové tričko za akční cenu 150Kč. Trička jsou k dispozici ve dvou barvách (světle modré a žluté) v UNI velikostech S, M, L a XL. Trička lze zakoupit osobně v areálu KáČaT u paní správcové, ... Číst více »
  • 5 pro dobrou kondici - Kanoistika je především zážitkový sport. Jako takový přináší spoustu různých situací, které musíme překonat. Ať už je venku krásně a nebo prší. A voda je ukrutně studená a mnohdy i divoká. Z vyhřátého auta prostě musíme ven, pak už se jen nasoukat do promrzlého neoprenu, rozcvičit ztuhlá těla a tradá s úsměvem na vodu. Zajímavý a poučný článek, jak být na vodě v pohodě a fit.
  • Příspěvky a dary oddílu – snížení daní - Určitě každého z nás hřeje u srdce když může udělat nějakou dobrou věc, ale věděli jste, že kromě velmi dobrého pocitu si můžete legálně snížit své daně? Přečtěte si více v článku.
  • Co si obléct na vodu když je venku zima? - Dobrý den, chtěla bych Vám napsat ohledně vybavení na vodu. Po absolvování kurzu na kanále v Opavě jsem se dívala, v čem děti jezdí, některé byly nedostatečně oblečeny a byla jim hodně zima (velký podíl na tom ovšem mělo počasí ... Číst více »
  • Puťák po Moravě pro nejmladší - Letos nebylo do poslední chvíle jasné, kam se vlastně s těmi nejmladšími dětmi vydáme. Ač byla řeka Morava v plánu od samotného počátku, počasí nám v létě nepřálo a pro velké sucho byla většina českých řek na hranici sjízdnosti. Po ... Číst více »
  • Letní vodácký zájezd - Na letošní velkou vodu jsme se vydali do území francouzských Alp. Bohužel nám ledovce moc nepřály a vody bylo jako šafránu, ale i tak jsme si zajeli plno krásných řek. Po transferu z Česka přes Itálii do Francie jsme se ... Číst více »